Poslanstvo ŠD VITAS je razvoj smučarskega športa na obalnem okolju. Program učenja smučanja katerega izvajamo že vrsto let je pokazal da tudi na obalnem območju obstajajo mladi nadarjeni smučarji.

Eden izmed je tudi Enej Kukanja, ki je svoje prve smučarske korake začel prav v tečajih ŠD VITAS. Veselje do smučanja, nadarjenost, želja in vztrajnost so rezultat uspehov katere mladi Enej dosega že tretje leto zapovrstjo saj kroji sam vrh tekmovalnega smučanja v svoji kategoriji. Zaradi pogojev dela Enej sicer trenira in tekmuje za zamejsko tekmovalno ekipo SK Devin z katerim ŠD VITAS že vrsto let.

V pretekli sezoni se je omenjeni tekmovalni ekipi pridružil še en tekmovalec iz obalnega okolja t.j. leto mlajši Niko Janev iz Izole. Zanimanje za tekmovalno smučanje na obalnem območju se povečuje zato smo pri ŠD VITAS odločeni mlade tekmovalce podpreti .
Veseli bomo če se nam bodo v prihodnosti priključili tudi novi mladi člani ki bi z našo podporo pripomogli k razvoju tekmovalnega smučanja na Obali.

Blog