VITAS SUMMER ACTION

ŠD Vitas smo tisti, ki radi prisluhnemo potrebam po zdravem načinu življenja.  

Od leta 2006 se aktivno ukvarjamo z vzpodbujanjem smučarskega športa na obalnem  območju. Ker si želimo več športnih aktivnosti tudi v toplejših letnih časih smo letos sklenili  vsem zainteresiranim ponuditi novo aktivnost katero prav tako združujejo podobne lastnosti  kot so športne aktivnosti na prostem oz. natančneje v hribih. V ta namen letos že peto leto zapovrstjo organiziramo tečaj gorskega kolesarstva in adrenalinski spust po prilagojeni progi na gori  PECA na Avstrijskem Koroškem. 

KRAJ DOGODKA:

kolesarski park PETZEN FLOW TRAIL (Avstrija)

Je smučišče na gori Peca (2126 mnm)na koroškem na sredi katere poteka avstrijsko slovenska  meja. Smučišče se ponaša z edinstvenim parkom namenjenim vožnji z gorskim kolesom in v  samo enem spustu ponudi kar 10 km dolgo kolesarsko pot popolnoma utrjeno in brez lukenj  ali korenin, tako da je spust primeren za vsakogar ki dobro obvlada vožnjo gorskega kolesa.  Poleg kolesarjenja ponuja okolica še vrsto aktivnosti. odličen kraj za preživet lep družinski  konec tedna v naravi kjer je zrak bolj svež in ponoči ne potrebujemo klime. Na samem kraju je  tudi možen najem kolesa in zaščitne opreme. Pot od Kopra do spodnje postaje kabinske  žičnice je dolga 206 km za katero porabimo cca 3ure 20minut. Na spodnji povezavi je opisana  najkrajša pot.

NASTANITEV:

družinski hotel JUFA le nekaj kilometrov od kolesarskega parka. Inovativno opremljen in okolju prijazen hotel JUFA Bleiburg se nahaja v Pliberku v južnem  delu avstrijske Koroške, 5 km od meje s Slovenijo. Hotel je prilagojen mladim družinam tudi z manjšimi otroci saj  ima široko ponudbo raznih aktivnosti. 

TEČAJ MTB:

Za vpis sprejemamo otroke od 8 do 15 leta starosti z dobrim znanjem vožnje s  kolesom.

Naučili se bomo pravilne uporabe gorkega kolesa osnov vožnje, kako pripravimo kolo za  vožnjo, kako nastavimo kolo, kako ga vzdržujemo in še veliko več.

Za tečaj ne potrebujete  posebnega kolesa dovolj je kolo ki ga uporabljate vsakodnevno. kolesarsko šolo bo vodil  licenciran učitelj gorskega kolesarstva II stopnje, tako da bo tečaj potekal varno v manjši  skupini. 

PROGRAM: 

Petek 12.7.2024

Start iz Škofij predvidoma ob 9.00 uri

Prihod na Peco predvidoma ob 13.00 uri

Priprava opreme ob 14.00 uri

Tečaj od 15.00 do 17.00 ure tečaj na poligonu pri spodnji postaji žičnice Petzen.

Sobota 13.7.2024

od 9.00 do 12.00 tečaj na poligonu Flowtrail 

od 12.00 do 14.00 pavza 

od 14.00 do 16.00 tečaj na poligonu Flowtrail 

Nedelja 14.7.2024

od 10.00 ure do 13.00 ure tečaj na poligonu Flowtrail 

CENA: 

Paket BASIC 150 eur/otrok
  • šola, 9 urni tečaj z licenciranim učiteljem gorskega kolesarstva je 150 eur na otroka  
Paket ALL INCLUSIVE 400 eur/otrok
  • šola, 9 urni tečaj z licenciranim učiteljem gorskega kolesarstva 
  • prevoz udeležencev Škofije – Bleiburg – Škofije ( potniški kombi )
  • prevoz koles in opreme Škofije – Bleiburg – Škofije ( tovorni kombi )
  • Nastanitev v hotelu JUFA
  • dvodnevna vozovnica
  • hrana in pijača (ob obroku)
  • vstopnina v bazen 1x

cena nastanitve po ceniku hotela https://www.jufa.eu/hotel/bleiburg/

Nastanitev si pred odhodom uporabnik poravna sam razen za paket All inclusive

POGOJI:

Prijave sprejemamo do 3.7.2024 na el. naslov vitasski@gmail.com

Pogoj za potrditev prijave je plačilo prijave v višini 80,00 €/tečajnika na klubski  TRR.: 03135-1000396245 odprt pri SKB BANKI najkasneje do zgoraj določenega datuma  prijave ! 

Število prijav je omejeno !

Pridružujemo si pravico do neupoštevanja prijav prispelih po določenem datumu za prijavo  oz. prav tako ne bomo upoštevali prijave, katere niso potrjene z plačilom ! 

VITAS-tyle!