ZIMOVANJA

Letos so se prve snežinke pojavile že zelo zgodaj zato pri Vitas-u poskrbimo da se tudi naši smučarji lahko pravočasno pripravijo na prve zavoje. Smučarska sezona se je pravkar začela in pri ŠD VITAS že sprejemamo prijave za Zimovanja.

JANUARSKI TERMIN

13. – 20.1.2024

FEBRUARSKI TERMIN

17. – 24.2.2024

Pošiljamo vam nekaj informacij glede udeležbe na smučarskem tečaju :

Z vztrajnostjo in dobrim delom v preteklosti smo pri ŠD Vitas dosegli da so naši tečaji smučanja zelo dobro obiskani. V pretekli sezoni smo v mesecu februarju dosegli že vrhunec št. vpisanih v smučarske tečaje. Ker želimo kakovostno delovati tudi v bodoče smo se odločili sprejeti v naše tečaje smučanja ne več kakor 50 tečajnikov. To je nekje število ki nam omogoča kakovostno razdelitev po homogenih skupinah in zapolnitev razpoložljivih kapacitet v koči kjer nas gostijo.

Vitas-ovi učitelji vas bomo v soboto ob prihodu na zimovanje pričakali od 16.00 ure dalje v koči LE TABLE – PRI MEDVEDKU, katera se nahaja neposredno ob izteku smučarske proge MIARA. Dostop do omenjene koče je možen z avtomobilom po cesti ob progi.

WELCOME DRINK !

Po uradni dolžnosti mora član VITAS-a nazdraviti na lepo vreme v prihajajočem tednu. Tudi za otroke bo poskrbljeno !
Po opravljeni uradni dolžnosti vam bomo učitelji razdelili VOUCHER-je z katerimi boste upravičeni do 5% popusta kot člani ŠD VITAS pri nakupu smučarskih vozovnic.
Tečajnikom bomo razdelili razpoznavne majice, katere bodo morali vsak dan tečaja imeti s seboj.

SMUČARSKI TEČAJ OZ. MALA ŠOLA SMUČANJA

Smučarski tečaj oz. mala šola smučanja potekata v nedeljo 10.15 – 13.00 ure, pon. – četrtek od 10.30 – 13.00 ure oz. 13.45 za tečajnike prijavljene na kosilu.

V petek bo tečaj potekal od 10.30 – 13.00 ure. V sklopu tečaja je zaključna tekmica po kateri sledi po krajšem premoru tudi podelitev.

Ob sobotnem sprejemu in zaključenem vpisu v tečaj smučanja vsak tečajnik markirno oz. označevalno majico katero mora obvezno uporabljati v času trajanja tečaja. Ob prejemu markirne majice je potrebno plačati kavcijo v višini 20,00 € katera se ob zaključenem tečaju ( v petek po tekmi oz. skupinskem slikanju ) vrne ob vračilu markirne majice.

Cene tečajev:

JANUARSKI TERMIN

  • Cena MALE ŠOLE smučanja znaša 220,00€ in je namenjena najmlajšim oz. začenitkom (VRTEC)
  • Cena NADALJEVALNEGA tečaja znaša 200,00€ in je namenjena otorkom, kateri že samostojno smučajo

FEBRUARSKI TERMIN / ŠOLSKE POČITNICE

  • Cena MALE ŠOLE smučanja znaša 240,00€ in je namenjena najmlajšim oz. začenitkom (VRTEC)
  • Cena NADALJEVALNEGA tečaja znaša 220,00€ in je namenjena otorkom, kateri že samostojno smučajo

Obvezno je tudi plačilo članarine : 30,00 € / osebo oz. 40,00 € družinska.
V ponudbo k tečajem smučanja smo dodali tudi kosilo, kar se je pokazalo kot dobro zato smo sklenili s ponudbo nadaljevati. Namen kosila je da se tečajniki po končanem tečaju lahko odpočijejo in zaužijejo topli obrok pod nadzorom, medtem ko imajo starši še dodatnih 45 min za prosto smučanje.
Cena kosila znaša 70 € / tečajnika /5 dni ( nedelja – četrtek)

NOVOST!

Ker pri VITAS-u znamo prisluhniti željam naših članov smo se letos odločili razširiti ponudbo in poleg klasičnih smučarskih  tečajev  iz programa ZIMOVANJA dodati še aktivnost SKI CAMP-a.

Kaj je SKI CAMP ?

SKI KAMP je aktivnost na snegu  namenjena predvsem populaciji otrok med 13. – 18. letom starosti, ki bi želela nadgraditi svoje smučarsko znanje in se morda v nadaljevanju pripraviti na kadrovski tečaj za učitelja smučanja.
Strokovna VITAS-ova ekipa se bo posvetila tehničnemu delu usposabljanja na terenu na najvišjem nivoju.
Strokovno delo bo potekalo pod nadzorom demonstratorja smučanja, ki bo poskrbel da bodo udeleženci nadgradili svoje smučarsko znanje tako na terenu kakor tudi teoretično ob video analizi v večernih urah v izbranem Hotelu.

V program aktivnosti za sezono 2022/23 smo za SKI CAMP namenili oba termina zimovanjatako januarski od 14. – 21.1.2023 kakor tudi v času šolskih počitnic od 4.- 11.2.2023. Strošek prijave na SKI CAMP je odvisen od potrebe po namestitvi oz. št. prijavljenih. Izpeljava aktivnosti SKI CAMP je pogojena z kritično maso prijavljenih. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na klubski tel. številki 040 872 552 oz. el. naslovu vitasski@gmail.com

Lep smučarski pozdrav !

Prijave za vpis v smučarske tečaje sprejemamo najkasneje do 14 dni pred odhodom na zimovanje kar pomeni:

DATUM PRIJAVE:

Prijave so možne do:

  • JANUAR: 1.1.2024
  • FEBRUAR: 27.1.2024

Prosimo, da nam do navedenega datuma posredujete osebne podatke (ime in priimek ter datum rojstva) tako prijavljenih tečajnikov kakor tudi ostalih prisotnih na zimovanju.

Podatke ostalih potrebujemo za pripravo VOUCHER-jev za popuste pri nakupu sm. kart.

PLAČILNI POGOJI!

Pogoj za potrditev prijave je plačilo prijave v višini 80,00 €/tečajnika na klubski TRR.: 03135-1000396245 odprt pri SKB BANKI najkasneje do zgoraj določenega datuma prijave !
Pridružujemo si pravico do neupoštevanja prijav prispelih po določenem datumu za prijavo oz. prav tako ne bomo upoštevali prijave, katere niso potrjene z plačilom !

SMUČARSKA OPREMA

Tečajniki morajo imeti obvezno smučarsko opremo : smuči, sm. čevlje, čelado , palice in razpoznavne majice.
Za najmlajše palice še niso obvezne.

V primeru slabega vremena so priporočljiva tudi sm. očala.
Prvi dan, v nedeljo smučarski učitelji preverimo smučarsko znanje tečajnikov na podlagi katerega jih razvrstimo v skupine.
Starše pozivamo, da tečajnike pripeljete na zbirno mesto najkasneje ob 10.15 uri.

V petek. je v sklopu tečaja tekma na kateri tečajniki predstavijo staršem osvojeno smučarsko znanje. Tekma je razdeljena v dva sklopa in sicer :
    1. Smučarji nadaljevalci se bodo pomerili med količki na smučarski progi, kjer se odmeri najboljši čas.
    2. Skupina začetnikov bo pa svoje prve zavoje med stožci izpeljala na prirejeni progi neposredno ob koči kjer je zbirno mesto.

Po zaključenem tekmovalnem delu programa sledi podelitev in zabava.